Tweet |
(MİKROFON HABER) Dünya Sağlık Örgütü tarafından uyarı üstüne uyarıların yapıldığı ve tüm ülkelerin hazırlıklı olması gerektiğini söylediği corona virüs'ün Türkiye’de henüz görülmemiş olması her ne kadar iyi haber olarak görünse de bazı kumların kar amacı güderek ateşle oynadığı konuşuluyor.
PARASI OLAN DURMUYOR İran’da aralarında üst düzey devlet yöneticilerinin de olduğu 2922 kişide görülen ve 92 kişinin ise ölümüne sebep olan (an itibariyle) corona virüs ülkede korku saldı. 8647 kişinin korona şüphesi ile hastanelere gittiği de biliniyor. Bununla beraber maddi durumu iyi olan İranlılar, kontrollerini hastalık tehlikesi taşıyan İran Hastanelerinde değil, henüz korona virüs görülmemiş olan Türkiye hastanelerinde yaptırmak istiyor.
ASM HAYIR DEMEDİ Korona virüs tehdidini ülkemizden uzak tutma önlemiyle 23 Şubat’ta Türkiye’nin İran’a sınırlarını kapatılmıştı. Buna rağmen Gebze’de faaliyet gösteren Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, kendisine İran’dan gelen 2 hasta talebine hayır demediği öğrenildi.
YÖNETİM KURULU KARARI Edinilen bilgiye göre; İran’da yaşayan maddi durumu iyi olan ve “korona virüs” şüphesi olan iki hasta Anadolu Sağlık Merkezi’ne gelme talebinde bulundu. Bu talebi yönetim kurulunda değerlendiren hastane yönetimi önemler alarak hastaları kabul edebileceklerine karar verdi. Hastanede özel bir bölümde yatış yapan hastalardan kan örnekleri alındı.
YETKİ BAKANLIKTA Hastane çalışanları tarafından sonuçların pozitif çıktığına yönelik bir dedikoduyu dışarı sızdırmasından sonra haber merkezimiz ASM Başhekimi Dr. Özgür Devrim Kılıç aranarak konuyu sordu. Konunun gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kılıç, “böyle bir durum olsa dahi bizim açıklamaya yetkimiz yok. Bunu açıklama yetkisi yalnızca sağlık bakanlığındadır” dedi.
BAŞHEKİME ULAŞMADIK Daha sonra hastaneye İranlı hastaların kabul edildiğine dair ASM Başhekimi Dr. Özgür Devrim Kılıç haber merkezimiz tarafından tekrar arandı. Lakin kendisinden cevap ya da herhangi bir geri dönüş olmadı.
Bu gönderiyi Instagram'da görMikrofon (@mikrofoncomtr)'in paylaştığı bir gönderi (10 Oca, 2020, 6:39öö PST)